About

JUS MANGGIS TADALLI mengandungi ekstrak kulit manggis yang dapat menstabilkan hormon dalam badan. Apabila hormon menjadi stabil, stress akan berkurang.

Di samping itu, Jus Manggis Tadalli juga mengandungi madu. Di dalam madu, ada molekul gula bebas yang diperlukan oleh otak. Molekul gula bebas ini mudah meresap ke dalam otak. Hasilnya otak akan berfungsi dengan lebih baik.

Dua faktor ini akan menghilangkan rasa berdenyut di kepala anda. Keputusannya adalah emosi anda akan kembali tenang dan seterusnya migrain atau sakit kepala kronik anda juga akan sembuh.

BAGAIMANA JUS MANGGIS TADALLI BOLEH MENYELESAIKAN MASALAH ANDA?
1. Jus Manggis Tadalli boleh dijadikan pilihan alternatif anda untuk kesembuhan dari Migrain.

2. Jus Manggis Tadalli dapat membantu anda kurangkan pergantungan pada ubat-ubatan hanya dengan meminumnya setiap hari secara berterusan.

3. Jus Manggis Tadalli dapat membantu tubuh anda mencegah keradangan yang menyebabkan terjadinya Migrain. Oleh itu, anda tidak lagi perlu mengambil cuti. Masalah tugasan serta tanggung-jawab anda di tempat kerja dan di rumah tidak akan timbul lagi.

4. Jus Manggis Tadalli adalah supplimen, oleh itu ia perlu diamalkan berterusan, terutama bagi masalah kronik seperti Migrain.

Bagi masalah Migrain kronik, Jus Manggis Tadalli perlu diminum sekurang-kurang enam botol sebelum pesakit dapat sembuh sepenuhnya, walau bagaimana pun kosnya masih lagi murah & mampu beli dibandingkan dengan kos rawatan anda di hospital.

JUS MANGGIS TADALLI adalah minuman kesihatan dari khasiat campuran herba yang terbaik, diperkayakan lagi dengan air zam-zam yang dapat menyelesaikan masalah anda yang menghadapi Migrain atau sakit kepala kronik.

Kandungannya terdiri dari bahan semulajadi iaitu ekstrak kulit manggis, madu, jintan hitam (habbatus sauda), roselle, adas pedas, air zam-zam dan lain-lain.

MANFAAT DAN KHASIAT KULIT MANGGIS UNTUK HILANGKAN MIGRAIN
Menstabilkan hormon. Terdapat Pansystemic yang berfungsi mengimbangi system seluruh badan termasuk hormon.

Mencegah pengerasan saluran darah. Terdapat Antiatherosclerotic yang mencegah terjadinya plak (plaque) di dalam dan di dinding arteri oleh lemak, kolesterol dan bahan lain yang boleh menyekat aliran darah.

Melancarkan pengaliran darah. Terdapat Antilipidemic yang berfungsi mengurangkan kolesterol jahat yang diberi nama Low Density Lipoprotein atau LDL.

Mengurangkan sakit urat saraf. Terdapat Analgesic yang bertindak sebagai ubat tahan sakit dan Anti-neuralgic yang mengurangkan sakit urat saraf.

Mencegah kegelisahan, cemas atau panik. Terdapat Anxiolytic yang mempunyai kesan Anti-anxiety untuk mencegah kegelisahan, panik & cemas.

Mencegah tekanan (stress) dan kemurungan kerana terdapat Antidepressant.

Mencegah keradangan. Terdapat Powerful anti-inflammatory, pencegah yang kuat untuk keradangan.

Mencegah pening kepala. Terdapat Anti-vertigo yang mencegah pening kepala.

Mengurangkan tekanan darah tinggi. Terdapat Hypotensive yang berfungsi menurunkan tekanan darah.

Meningkatkan kesihatan jantung. Terdapat Cardioprotective yang melindungi jantung daripada kecederaan, penyakit atau kerosakan.

APAKAH KELEBIHAN JUS MANGGIS TADALLI?
Ada sijil halal Jakim.

Mendapat pengiktirafan piawaian IMP (Islamic Manufacturing Practice) iaitu Amalan Pengilangan Islam yang Halalan Thoyyiba.

Ada kelulusan KKM. [(34)dlm.KKM-163/S/95 Jld. 26]

Tiada bahan kimia.

Mencegah dari berlakunya Migrain dan sakit kepala.

Tiada kesan yang memudaratkan mereka yang ada pantang makanan tertentu.

Bagi golongan dewasa, amat sesuai dijadikan amalan harian untuk kekalkan kesihatan optimum tubuh.

Mempunyai banyak khasiat lain selain dari khasiat mencegah Migrain dan sakit kepala.

Produk mudah dibeli dengan pembelian secara online.

Rasanya masam-masam manis dan sedap.

Harganya mampu beli.

Produk mudah dibawa ke mana-mana dan tidak mudah pecah kerana saiz botolnya yang kecil diperbuat dari plastik yang tebal.

Produk tempatan yang menyokong usaha kerajaan untuk memertabatkan produk keluaran tempatan.

CARA PENGUNAAN JUS MANGGIS TADALLI
Minum 2 sudu makan (sudu plastik) sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur di waktu malam, tidak perlu dicampur dengan air.

Kandungannya ialah 250ml untuk 2 minggu penggunaan.

Sekiranya anda mengambil ubat doktor, minum ubat dahulu, SELEPAS 2 jam baru minum jus ini.

Bagi anda yang ambil ubat cair darah, HANYA minum 1 sudu makan di waktu pagi dan malam.

Bagi anda yang ada sakit kronik, perlu minum ikut sukatan tertentu. Sila hubungi kami untuk khidmat nasihat.

Sesuai untuk semua peringkat umur termasuk ibu yang hamil 5 bulan dan ke atas.

Disamping masalah migrain, khasiat manggis juga dapat menyelesaikan pelbagai masalah seperti keletihan, kulit, barah, ketumbuhan, penghadaman, pengaliran darah, sengugut, resdung, stress, tenaga batin.

Sila ke www.tadaliy.com/blog/ untuk keterangan lebih lanjut mengenai cara hilangkan migrain.