About

Ocean Group är en eventbyrå med bas i Göteborg. Vi arbetar med att hjälpa våra kunder att stärka sina relationer med kunder och även med den egna personalen. Våra medel är att arrangera  Konferens Västkusten , företags kickoff, events, upplevelser och teambuilding. Vi har arbetat med Västkusten och Bohuslän under många år och anser att detta är en unik arena för konferenser och events. Vi har själva tidigare byggt upp och drivit allt från en egen konferensanläggning till flera restauranger och ett aktivitetsbolag på Västkusten och i konferens göteborg , och besitter därför unik kunskap från alla aspekter av vad som är viktigt att tänka på när man planerar och genomför ett lyckat event.

I vår arbetsprocess sätter vi alltid målet och syftet med ett event främst och har därför alla möjligheter öppna. Efter att ha enats om mål tar vårt team kostnadsfritt fram ett par förslag som presenteras för er.

Konferensresor utomlands har alltmer blivit en del av oss där vi inte sällan syns i Barcelona eller på skidor i Alperna eller Svenska fjällen. Destinationen och aktiviteterna är bara delar av ett event eller en  Konferens Västkusten och skall väljas för att på bästa sätt uppfylla syftet vilket är att skapa en fantastisk upplevelse som bygger starka och långvariga relationer och därmed ger våra kunder fler affärer eller mer högpresterande medarbetare.

Efter vi har fastställt målet med ett event eller en konferens så påbörjar vi processen med att generera idéer för hur eventet kan utformas. Här använder vi hela vårt teams samlade erfarenheter, kunskaper men framförallt kontaktnät för att skapa ett alldeles unikt upplägg.
Därefter presenterar vi ett eller flera alternativ för er som kund där ni får vara med och ge feedback på upplägget kring eventet.

När vi är överens om upplägg påbörjas en av de viktigaste faserna för att ett event eller en Konferens Västkusten skall bli riktigt lyckad och det är förberedelsefasen. Här bokar vi upp alla aktiviteter, upplevelser, mat, boende, konferenslokaler, tar fram körscheman och går igenom transporter och transfers. Vi förbereder även inbjudningar och insamling av nödvändig information från alla deltagare såsom allergier och speciella önskemål. Ocean Group har tagit fram speciella verktyg som vi använder online för att underlätta dessa processer och underlätta för vår kund. Vi har också möjlighet att på ett enkelt sätt skapa en websida för ert event där informationen presenteras för deltagarna.

När förarbetet är väl genomfört går ett event ändå sällan som man tänkt sig. Det är här den stora fördelen börjar med att arbeta med en eventbyrå  eller eventbolag som Ocean Group med lång erfarenhet av att planera och genomföra konferenser och  event göteborg, i Sverige och utomlands. När det kommer till att genomföra events i samband med havet och framförallt västkusten, vilket är något vi älskar att göra, finns det alltid många faktorer som kan ställa till det. Vi som lever på Västkusten vet hur oberäkneligt vädret kan vara och då gäller det att alltid ha en reservplan för alla delar av eventet som är väderberoende. Det finns också enkla trix man lär sig efter att ha genomfört många event, som att hålla deltagarna torra, varma och mätta. Alla dessa kriterier kan stretchas under en kortare tid, men gärna inte på samma gång.

När väl ett lyckat event, konferens eller kickoff är genomfört återstår en viktig del och det är uppföljningen av aktiviteten. Har vi nått de uppsatta målen? Finns det delar vi kan utveckla till nästa konferens eller event?

Därefter om vi är nöjda med varandra är det dags att börja planera för nästa event eller konferens. När det gäller att bygga starka affärsrelationer så är det ett pågående arbete.